Απολογισμός 6th Maintenance Forum

Τη σημασία της συντήρησης εν καιρώ ύφεσης της οικονομίας, ανέδειξαν οι ομιλητές στο 6ο Maintenance Forum, το οποίο διεξήχθη στις 14-16 Οκτωβρίου 2010 στο ξενοδοχείο Classical Athens Imperial στην Αθήνα και διοργανώθηκε από την ATLANTIS Engineering και το Hellenic Maintenance Society.

Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια του Forum, στις σύγχρονες επιχειρήσεις, οι υψηλές επενδύσεις, η έντονη χρήση και η ανάγκη για υψηλή διαθεσιμότητα αυξάνουν την ανάγκη για άριστα οργανωμένη και ποιοτική συντήρηση, και τη χρήση τεχνολογιών αιχμής.

Γενικότερα, στη χώρα μας η μικρή διείσδυση της πρόληψης στις πολιτικές συντήρησης που εφαρμόζονται, αναδεικνύει τα περιθώρια μείωσης του κόστους συντήρησης έως και 30%.

Κey-note ομιλητής του 6ου Maintenance Forum ήταν ο Dr. Kari Komonen, Board Member of Finnish Maintenance Society και πρόεδρος του Asset Management committee της EFNMS.

Στο πλαίσιο του Maintenance Forum, ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε το ημερήσιο workshop πάνω στο Total Productive Maintenance (TPM). Ο κ Νικόλαος Νασιόπουλος, Τεχνικός Διευθυντής επί σειρά ετών στην ΕΛΑΪΣ, παρουσίασε τη φιλοσοφία του TPM, δίνοντας πρακτικά παραδείγματα εφαρμογής του από Ελλάδα και εξωτερικό.

Το 7th Maintenance Forum θα διοργανωθεί τον Οκτώβριο του 2011 στην Αθήνα.

shadow
shadow